
Icicle Streambank Restoration RM-1.0  
Bidder Questions and Clarifications 

Question Response Date 

There is a log sizing discrepancy 
between the plans and the 
specs. Which indicate the 
correct lengths for piles? 

The complete wood schedule 
shown in the special provisions 
provides the correct wood 
quantities and sizes for each 
structure type.  
*3/7/2022- Addendum No. 2 
will be issued by COB and will 
include the updated plan set 
with the corrected log sizing's 
for each structure type to match 
that shown in the special 
provisions.  

March 4th, 2022 

Can logs be staged onsite prior 
to construction? 

Yes, landowner is willing to have 
logs staged on site prior to 
construction- this timing will be 
coordinated closely with the 
Contracting Agency and the 
landowner.  

March 4th, 2022 

 

Is Builder’s Risk Insurance 
required? 

The insurance requirements 

outlined by the Contracting 

Agency for this project are 

outlined in section 1-07.18 of 

the Special Provisions.  

March 4th, 2022 

 

Can a standard hydraulic 
vibratory hammer with a 
timber boot be used in the 

place of the side grip 
vibratory hammer? 
 

The Contracting Agency and the 
Engineer are open to reviewing 
a change in piledriving 
equipment available for use 
upon request as long as the 
Contractor can confirm and 
outline how all design criteria 
and permit requirements will be 
met.  

March 7th, 2022 

Do the fence posts require 

concrete/grout or is 
backfilling with the native 

material allowed? 

Any new/ reinstallation of the 
fence will match whatever 
materials and installation 
methods are onsite. We have 
been told that the current fence 
posts are dug and backfilled. 

March 8th, 2022 

Can we spoil any bulkbag fill 
onsite? 

There may be locations in which 
limited amounts of bulkbag fill 
material could be incorporated 
onsite, however this would be a 
field fit decision and it would 
not account for all fill material.   

March 10th, 2022 



Section 1-07.5 & .6 talks about 
a CSWGP but it is not listed as a 
permit that the county has 
acquired.  Is one required and 
has/is the county acquiring and 
paying for it? 

If a CSWGP is required, the 
County will acquire and pay all 
associated fees. 

March 11th, 2022 

 


